Det er i dag ganske normalt for kvinder at bruge læbestift, og der er endda farvetrends inden for læbestift-verdenen, som kvinder forsøger at følge.

Men sådan har det ikke altid været. Læbestift har engang været forbeholdt prostituerede, og du kunne faktisk også blive anholdt for at gå med rød farve på læberne.

Huffington Post har her samlet nogle facts om læbestift, du måske ikke kendte til:

1. Rød læbestift = prostitueret
Under det græske imperium var den røde farve på læberne lig med en prostitueret kvinde. De fleste kvinder gik nemlig ikke med makeup. Prostituerede, der bevægede sig ud på gaden uden den rette læbestift, kunne faktisk blive straffet for at forsøge at ligne en ’rigtig kvinde’.

2. Læbestift afslørede social status
I Romerriget viste læbestiften en persons sociale status Også mænd bar læbestift for at vise, hvor på den sociale rangstige de hørte til.
 
3. Dronning Elizabeths egen læbestift
Da dronning Elizabeth blev kronet i 1952, skete det med en læbestift, som den unge kvinde havde fået speciallavet, så den matchede hendes outfit. Den mørkerøde læbestift fik navnet ’The Balmoral Lipstick’.

4. Elizabeth Taylors diva-opførsel
Den smukke skuespillerinde elskede sin røde læbestift, og hun ville ikke have, at andre gik med noget lignende. Derfor måtte ingen på hendes filmoptagelser vise sig med rød læbestift.

5. Læbestift under krigen
Under anden verdenskrig var rationer en del af hverdagen – og det gjaldt også for makeup. Men britiske Winston Churchill besluttede, at læbestift stadig skulle produceres som normalt, da han mente, det ville have en positiv effekt på folkets håb og moral.

6. Anholdelse i Kansas
Hvis du gik med læbestift i Kansas i USA i 1915, kunne du faktisk blive anholdt for at ’give et helt forkert indtryk’.

7. Læbestiftens holdbarhed
En læbestift kan faktisk holde mellem 18-24 måneder. Når den begynder at lugte lidt af voks, skal du smide den ud.

Klik her og se INs mascara-test

Relaterede artikler

Drew Barrymore: Jeg bruger stadig min 90’er-læbestift

Skuespilleren Drew Barrymore bærer stadig den brunrøde læbestift, hun var kendt for i 1990’erne.

Dagens investering: Buksedragt fra Saint Laurent

Buksedragten er både sofistikeret og casual på samme tid. Til sæsonens fester vil vi dresse den op med høje hæle, læbestift og et smykke, til hverdag med støvler og en cardigan… Se assisterende moderedaktør Lines favorit lige nu, og se hvad IN redaktionen skal have på til julens fester.

Partyhår og smuk festmakeup

Partysæsonen er over os, og hår og makeup må gerne få et ekstra pift.

Chefer: Kvinder med makeup er mest arbejdsdygtige

Britiske chefer foretrækker, at deres kvindelige ansatte bærer makeup på arbejde.

Skønhedsredaktørens favorit: Limited edition makeup pung fra Lace by Stasia

Når der skal holdes styr på skønhedsredaktørens sager må det gerne være med denne Limited Edition makeup-pung fra Lace By Stasia ...

Silke tester Bobbi Browns Pretty Powerful Makeup

IN’s skønheds redaktør Silke Grane har besøgt Bobbi Browns nye counter i Magasin på Kongens Nytorv for at få lagt det de kalder en Pretty Powerful Makeup
Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk