3 nemme desserter uden gluten

Stinna.dk

Kager helt uden gluten behøver bestemt ikke at være kedelige. Se bare her, hvor vi giver dig tre bud på syndigt lækre og lidt sundere desserter - helt uden gluten og raffineret sukker!

RAW CASHEW CHEESECAKE

Form: 16 cm

Bunden

  • 1 dl mandler
  • 1 dl dadler, uden sten
  • 1 tsk kokosolie
  • 1/2 dl kokosmel
     

 Cheesy cashew creme:

  • 5 dl cashewnøder – udblødt i et par timer, gerne natten over.
  • 1/2 dl vand
  • saften af 1/2 citron
  • 1/2 dl honning (brug agavesirup for 100% vegansk)
  • 1 dl kokosolie
  • 2 tsk kakaosmør. Hvis du ikke har kakaosmør, så prøv med ekstra kokosolie.
  • 1 tsk vaniljepulver
  • en lille smule salt
     

Hindbær-topping

  • 2 tsk loppefrøskaller
  • 3 spsk honning
  • 3 dl frosne hindbær
     

Fremgangsmåde:

Bunden

  • Hak mandlerne groft.
  • Blend herefter dadlerne med kokosolien.
  • Rør dadelmasse, mandler og kokosmel sammen til en dej. Kom dejen i en springform (evt. beklædt med bagepapir).
  • Sæt springformen på køl, mens resten laves.
     

Cheesy cashew creme:

  • Blend cashewnødder med vand.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Blend til massen er næsten helt ensartet, den skal ikke være for grynet.
  • Hæld cremen over nøddebunden og stil på frys.
     

Hindbær-topping

  • Når hindbærrene er optøede, så blendes de med de andre ingredienser.
  • Hæld det over kagen (når den er stivnet).
     

Når kagen er helt stivnet og toppingen er kommet på, så fjernes siderne af springformen. Sæt kagen i køleskabet til den er tøet op.
 

Opskriften er fra Stinnas Madblog. Se flere af hendes lækre, sunde og glutenfri opskrifter HER


Stinna.dk

SMÅ NO-BAKE CHOKOLADE-MOUSSE KAGER

4 små kager
 

Bund

  • 65g mandler
  • 5 dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • salt
     

Fyld

  • 1 dl fed kokosmælk *
  • 50g mørk chokolade
  • 1 spsk kokosolie

* Stil en kokosmælk på køl. Herved skilles den fede del og den vandede del. Det er kun 1 dl af den fede del, der skal anvendes.
 

Fremgangsmåde

  • Bland det fede kokosmælk, smeltet mørk chokolade og kokosolie sammen. Sæt til side i en skål.
  • Nu laves bunden. Hak mandler fint.
  • Blend dadler, salt og kokosolie sammen.
  • Bland mandlerne og dadelmassen sammen.
  • Kom mandelmassen i små muffinsforme (evt. af silikone).
  • Kom chokolademassen ovenpå.
  • Stil på køl i en times tid, til chokolademassen er stivnet.

 

Opskriften er fra Stinnas Madblog. Se flere af hendes lækre, sunde og glutenfri opskrifter HER



Stinna.dk

SUND SNICKERSKAGE

4-5 personer
 

Bunden

  • 150g dadler – gerne tørrede
  • 100g mandler
  • 1 vanillestang
  • 2 æg
  • 1 spsk kokosfibre ( Du kan også bruge havregryn eller lidt grovmel, hvis du ikke har kokosfibre)
  • 15 g kakaosmør / kokosolie / smør
     

Topping

  • 2 store spsk (med top) peanutbutter
  • 25g kokosolie / smør
  • 1 tsk honning / agavesirup
  • lidt salt
  • 50g chokolade – smeltet
  • hakkede usaltede peanuts
     

Fremgangsmåde

Blend mandlerne til mel og blend bagefter dadlerne i en minihakker. Bland de hakkede dadler, mandler, vanille, æg, kakaosmør og kokosfibre sammen. Kom i en form med bagepapir. Bag ved 160grader i 30 minutter. Imens laves fyldet

Kom peanutbutter, honning, kokosolie og salt i en gryde. Varm det op ved middelvarme, så det bliver lidt flydende. Når kagen er færdig, så kom peanutbutter-toppingen og de hakkede peanuts over kagen. Sæt på køl. Når kagen er kølet af og toppingen stivnet en smule, overhældes den med smeltet chokolade.

Opskriften er fra Stinnas Madblog. Se flere af hendes lækre, sunde og glutenfri opskrifter HER