5 gode grunde til at blive vegetar

5 gode grunde til at blive vegetar
Foto: AOP

Overvejer du at blive vegetar eller skippe kødet en dag eller to om ugen? Så læs fem gode grunde til at gøre det her.

Den 1. oktober er international Vegetar Dag, hvilket Dansk Vegetar Forening fejrer på Gammel Torv i København, hvor du kan få mere viden om at leve som vegetar. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at spise mindre kød – ikke kun for miljøets skyld men også for din egen.

Kødindustrien er en af de industrier, som belaster miljøet mest, da det f.eks. kræver 15.000 liter vand at producere bare et enkelt kilo oksekød. Desuden udleder kødproduktionen flere drivhusgasser end transportsektoren, og den er den primære årsag til, at regnskovene bliver ødelagt.

Udover at skåne miljøet, er en vegetarisk kost også god for din sundhed. Skifter du din røde bøf ude med et vegetarisk alternativ, kan du nedsætte risikoen for forhøjet blodtryk, fedme, sukkersyge samt visse former for kræft. En positiv sideeffekt kan desuden være, at du taber dig, da forskning viser, at vegetarer oftest spiser sundere end ikke-vegetarer.

LÆS OGSÅ: Vegetar: 3 retter helt uden kød

5 gode grunde til at blive vegetar

  • Produktionen af et enkelt kilo oksekød kræver 15.400 liter vand.
  • Kødproduktionen udleder 18 procent af de samlede drivhusgasser – mere end transportsektoren.
  • Animalsk produktion lægger beslag på 70 procent af al landbrugsjord i verden og 30 procent af jordens totale overflade.
  • Kødproduktionen er den primære årsag til ødelæggelse af regnskoven.
  • Vegetarmad nedsætter risikoen for fedme, forhøjet blodtryk, sukkersyge samt visse former for kræft. Spiser du over 500 gram rødt kød om ugen, stiger din risiko for bestemte kræftformer med 27 procent.

Kilder: Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, FAO, kødfrimandag.dk

Køb et abonnement på IN og spar 50 % - KØB HER

LÆS ALT OM