Annonce

Sådan får du flere penge til alt det sjove

Nordea

Lidt større plus på kontoen? Det ville de færreste af os sige nej tak til. Derfor har vi bedt Nordeas rådgiver Michella Brønd Måhrbeck om at dele ud af sine bedste råd til alle os, der gerne vil have flere penge mellem hænderne.

Det er faktisk ikke alle dine penge, du behøver at tjene ved at arbejde. De penge, som du allerede har stående, kan vokse til meget mere, så du kan udleve dine drømme om rejser, sommerhus eller om at gå ned i tid. Bankrådgiver Michella Brønd Måhrbeck forklarer, at det er meget lettere, end de fleste tror. Nøgleordene er struktur og system.

– Når folk gerne vil have flere penge til rådighed, begynder jeg altid med at hjælpe dem med at skabe overblik over de penge, de rent faktisk har, og hvad de bruger dem på. Det kan give et meget vigtigt reality-tjek at opdage, at det, jeg bruger flest penge på, måske ikke er det, der giver mig størst værdi, forklarer Michella Brønd Måhrbeck.

Kilde: YouGov

Med overblik over indtægter og udgifter anbefaler hun, at du laver en budgetkonto, en madkonto og en madplan, så det hele kører automatisk. Og med det i værk kan du se på, hvor meget du kan undvære hver måned til opsparing.

LÆS OGSÅ: Karrieretips fra Eva Harlou

Et tip fra rådgiveren lyder på at se på, hvad du drømmer om, og hvad det koster. Er det en drømmerejse, et sommerhus eller at gå tidligt på pension, som står øverst på din agenda? Når du ved, hvor meget du kan lægge til side hver måned, bliver det meget let at se, hvor længe du skal spare op. Er det fx en rejse til Thailand til 50.000 kr., som du sparer op til med 4.500 kr. om måneden, tager det 11 måneder at nå i mål.

Rådgiverens 3 bedste opsparingstips

1. Sæt din økonomi i system med et budget, så udgifter aldrig overstiger indtægter. Og find ud af, hvad det egentlig er, du bruger dine penge på. Det giver ro og overblik.

2. Sæt din opsparing i system. Beslut dig for, hvor meget du kan undvære, og hvor meget du vil spare op hver måned. Få det lavet som en fast og automatisk overførsel fra din lønkonto til opsparingskontoen. Og husk, at opsparingen er urørlig!

3. Sæt ord og billeder på det, du drømmer om og sparer op til – det øger motivationen.

Undgå, at opsparingen taber værdi

Har du flere penge at spare op af, og står du ikke og skal bruge dem lige nu og her, er det en rigtig god idé at sende dem ud at arbejde for dig ved at investere dem.

– Renten er så lav i dag, og sammen med inflationen betyder det, at hvis din opsparing står kontant på en konto, mister den værdi dagligt – så det er bare med at få pengene ud at arbejde. Lige nu er værdipapirer faktisk den bedste måde at spare op på. Tal med din rådgiver om, hvilke muligheder du har. Hvis du er meget risikovillig, kan du få et højere afkast, men du risikerer også, at de falder i en periode, hvor du skal forsøge at have is i maven. Har du ikke det, kan du vælge en lav eller mellemhøj risikoprofil med mere ro på. Uanset hvad er det vigtigt at huske, at vi har nogle eksperter i banken, der har årelang erfaring med investeringsmarkederne. De kan nemt hjælpe med at finde den helt rigtige balance mellem risiko og muligheder, understreger Michella Brønd Måhrbeck.

De 3 bedste investeringstips fra eksperten

1. Medmindre du selv har helt styr på investeringer, så få hjælp hos din rådgiver – også til at kortlægge din risikoprofil. Og husk, at banken kan styre det hele for dig. Dine penge er i trygge hænder hos vores investeringseksperter.

2. Spred din risko bedst muligt med både aktier og obligationer, fx via investeringsforeninger. På den måde får du det mest stabile afkast.

3. Vær tro mod din investeringsprofil. Vid, at det vil gå ned i perioder, og gå ikke i panik. Det går altid op på den lange bane.

Sådan får du 100.000 kr. til at yngle

  • Hvis du for tre år siden investerede 100.000 kr. med Nordea Invest Basis 2, ville du i dag have ca. 110.000 kr. efter skat og omkostninger. Den præcise skat afhænger af den enkeltes forhold.
  • Hvis du i stedet havde ladet pengene stå på en konto uden rente, ville der stadig kun stå 100.000 kr. Derudover æder inflationen løbende af din opsparing og gør dermed pengene mindre værd.

Læs mere her

Køb et abonnement på IN og spar 50 % - KØB HER

 

LÆS ALT OM