Annonce

Du kan lære noget af mormor, når det gælder dit tøj

AEG-vaskemaskine-8000-du-kan-lære-noget-af-mormor-når-det-gælder-dit-tøj

Tidligere generationer vaskede tøj på minimum 60 grader – eller i hånden. Men fremtiden er her, og i dag kan vaskemaskiner sagtens vaske rent på lavere temperaturer og rengøre sarte materialer nænsomt. Men der er andre ting, vi kan lære af vores forældre og bedsteforældre, når det gælder vedligeholdelse af vores garderobe.

Du har sikkert set dine forældre – og måske dine bedsteforældre – vaske tøj i hånden. Og du har sikkert tænkt, at ’det gider jeg ikke’ og derfor nogle gange ladet en lækker silkeskjorte eller en blød kashmirtrøje hænge i butikken.

Du er ikke alene. Det viser en undersøgelse, som hvidevareproducenten AEG har lavet.

Citat-AEG 64% er meget opmærksomme på tøjets vaskemærke

Vi arver vores vaskevaner og vaskeviden fra vores forældre, som har arvet dem fra deres forældre. Men der er altså sket meget, siden mormor fik sin første vaskemaskine og gav den fuld gas på minimum 60 grader. Dengang var det dét, der gjorde tøjet rent.

Men den moderne generation af vaskemaskiner er anderledes. Du kan sagtens vaske tøjet rent på lave temperaturer, der er skånsomme over for sarte materialer, der ellers kræver den særlige pleje, ingen har tid til at give dem.

LÆS OGSÅ: Silke og uld – det vasker man da i maskinen

Med AEG’s nye vaskeserier 6000-9000, kan du roligt smide dine bedste striktrøjer, blødeste silkebukser og fineste blondeundertøj i maskinen. Det bliver vasket nænsomt og er helt rent, når det kommer ud – det kan ofte være svært at få den renhed, når man vasker i hånden.

electrolux_aeg_vaskemaskinen_8000_whyred_uldtøj

På et punkt havde mormor dog fat i den lange ende, når det gælder vedligeholdelse af garderoben. Hun var nemlig god til at give sine ting langt liv. Når tøjet var slidt eller ikke længere passede, stoppede hun huller, syede nye knapper i, lagde op og ned, ud og ind. Og det kan vi godt lære noget af i dag, hvor vi har tendens til at smide vores tøj ud – eller gemme dem væk bagest i skabet – hvis de ikke er i tiptop-stand. Vi køber nyt, nyt, nyt, fremfor at vedligeholde og forny det, vi har, og det en stor belastning for bl.a. miljøet, der lider under den intense masseproduktion.

Så når du fremover forelsker dig i den blødeste strik, kan du roligt købe den - og kombinere det, du har lært af mormor, med AEG-maskinens effektivitet og unikke egenskaber. Så passer du godt på både miljøet og på dit tøj, så du har glæde af det længe.

AEG vaskemaskine 8000 AEG vaskemaskine 8000. Vaskemaskinen som damper dine skjorter, vasker din uldfrakke, og sørger for at dit silketøj bevarer elasticiteten, farverne og fiberne.

Læs mere på www.aeg.dk/carelabelproject 

LÆS OGSÅ: MODE | 11 items der er vaskebesværet værd

IN nyhedsbrev

LÆS ALT OM