Annonce

Silke og uld – det vasker man da i maskinen

Silke og uld, det vasker man da i maskinen!
Foto: Jonas Jacobsson m.fl.

De tider, hvor sarte tekstiler skulle vaskes i hånden eller sendes til rens, er long gone. Du kan trygt putte alt dit yndlingstøj – også kashmirtrøjer og silkekjoler – i en moderne vaskemaskine. Når tøjet bliver vasket effektivt og skånsomt, holder det længere. Det er ren bæredygtighed, i bogstaveligste forstand.

Køb den silkeskjorte, du drømmer om

Har du nogensinde ladet en smuk silkeskjorte hænge i butikken, fordi du tænkte, at ‘den er for besværlig at få ren’? Eller ladet en yndlingstrøje ligge i vasketøjskurven i månedsvis, fordi du ikke orkede at vaske den i hånden?

Hvis du svarer ja, er du ikke alene. En ud af tre undgår helt at købe tøj, som har et ‘skal renses’-mærkat siddende i nakken – fordi det er for besværligt, og fordi mange føler, at en tur til rens ikke gør tøjet ordentligt rent. Det viser en undersøgelse, som hvidevareproducenten AEG har lavet.

Vidste du, at ...
... du kan nedsætte dit energiforbrug med op til 60 procent ved at vaske på 30 i stedet for 40 grader?

Men du behøver ikke at give afkald på den luksus, det er at klæde sig i lækre, langtidsholdbare materialer som silke og uld.

For du kan sagtens vaske de sarte materialer i en moderne vaskemaskine som AEG’s 6000-9000-serier. Maskinerne er skabt til at vaske både skånsomt og effektivt. Det gør det ikke bare lettere for dig – det gavner også miljøet, fordi du bruger mindre energi, når du vasker ved lave temperaturer, og tøjet bliver mindre slidt af at blive vasket end renset – og holder dermed længere. Det er ren bæredygtighed – helt bogstaveligt!

Yndlingstøj som silketørklæder og uldcardigans kan sagtens vaskes i maskinen.

Som det er nu, bliver 80 procent af det tøj, der hænger i vores garderober, ikke brugt. Vi gemmer det væk og glemmer det, bl.a. fordi vi ikke ved, hvordan vi skal gøre det rent – eller ikke orker det. Tøjet fylder i klædeskabet, og det er skidt for miljøet, fordi vi bliver ved med at købe nyt fremfor at bruge det, vi har.

Det kan AEG’s nye vaskeserier 6000-9000 sætte en stopper for. Når du kan vaske alt dit tøj i maskinen derhjemme, kan du gå efter smukt tøj i luksuriøse materialer som netop uld og silke – uden at frygte, at de strander i snavsetøjskurven til evig tid. På den måde kan du købe færre ting i god kvalitet – de ting, som for alvor får hjertet til at banke hurtigere, når du spotter dem i butikken, og som holder sæson efter sæson og år efter år. Det bliver du selv gladere for – og det kommer også miljøet til gode.

Se AEG's vaskemaskine komme på den ultimative prøve, da hele Whyreds kollektion - primært bestående af uld - blev vasket og tørret få timer inden tøjet skulle fremvises på catwalken:

Læs mere på aeg.dk/carelabelproject

LÆS OGSÅ: Sæsonens 10 smukkeste mode-kampagner

Advertisement

LÆS ALT OM